Til lederne

Gør drømme til virkelighed – definer et mål, planlæg det og gør det

 

Fokus i mine foredrag er at gøre mine oplevelser og erfaringer til en inspiration og motivation for andre. Give videre, at man kan, hvad man vil. At der er stor værdi i at sætte sig høje mål og gå efter dem. Og at drømme er en stor værdi i tilværelsen, når man gør dem til konkrete mål, man kan nå med viljestyrke, hårdt slid og tro på sig selv.

Det er ikke afgørende, om målet er at bestige et bjerg, løbe et maraton, tabe sig eller komme godt igennem hverdagens arbejde og pligter. Midlerne er de samme.

Det handler om være motiveret og fastholde den motivation, også når det er op ad bakke og i modvind. Det kan alle lære sig. Jeg bruger mine egne seriøse og ambitiøse idealer i mine foredrag, som også er garneret med underholdende beretninger og humor, fordi selvhøjtidelighed ikke fører til ret meget.

Jeg vil ud fra egne erfaringer tale om følgende:

  • Prioritering – Dårlige undskyldninger som motivationsdræbere. Bevidste valg og fravalg.
  • Kaos management – undgå stress når den knappe faktor indtræder
  • Drivkraft og motivation – pisk såvel som gulerod som motivationsfaktorer
  • Frygt – undgå hæmskoen/bremsen i både hverdagen og i ekstreme situationer

Arbejdsmæssigt har jeg et travlt og krævende lederjob, jeg har også et familieliv med børn og parcelhus, og derfor har mit projekt, også det nye der er i støbeskeen, krævet knivskarp planlægning og prioritering for at få plads til den nødvendige træning og forberedelse.

Det, jeg har gennemført, har betydet en ændret tilgang til mange af de udfordringer, jeg møder i hverdagen. Hverdagene, som der er flest af, er blevet bedre, nemmere og gladere.

Jeg fortæller, hvordan turen har påvirket mig som leder og som menneske, og hvordan jeg er blevet bedre til at håndtere de fleste situationer skarpere, mere præcist og konstruktivt.

Og jeg forklarer, hvordan andre kan gøre nøjagtigt det samme for at få et liv i udvikling og med udfordringer for at undgå den trummerum, man kan gro fast i og blive utilfreds af.