Til den brede forsamling

Vanvid eller viljestyrke – en vild tur verden rundt

 

Man kan drømme om det store sus, det virkeligt vilde kick. Eller man kan gøre noget ved det. For det kan de fleste. Hvis de tør og vil satse på den ultimative oplevelse, der aldrig går i glemmebogen, og som for altid vil være med en i alt man foretager sig.

Foredraget er meget visuelt med unikke billeder og film. For at give så virkelighedsnær en formidling som muligt. For at give en fornemmelse af, hvad ekstremt stress, en evig mangel på tid, en ubændig kulde, en umenneskelig træthed, en overnaturlig stædighed og en livsnødvendig viljestyrke gør ved et menneske, der i dage, uger, måneder er på kanten af sin ydeevne og undervejs ikke helt selv forstår, hvad man har gang i.

Det forstår man først, når målet er nået. Når suset er udlevet, og man for altid er en anden person, der ved, at drømme er til for at blive virkelighed. Og at mennesker næsten ikke har nogen begrænsninger, hvis man har sat sig mål, lavet en plan og indgået en pagt med sig selv om at gennemføre det planlagte.

For de fleste er det tilsyneladende umulige muligt. Det er oftest kun en selv, der er begrænsningen, fordi vanetænkning, magelighed, dovenskab og manglende selvtillid har fået for meget plads og opfattes som en sandhed.

Sandheden er, at man kan gøre sine vildeste drømme til virkelighed, hvis man vil, tør, satser og går benhårdt efter det.

Jeg ved det. For jeg gjorde det.

Det var ikke nemt. Det var langt fra gratis. Det er ikke klaret på et par timer. Det var ikke behageligt.

Men det var det hele værd.

For drømme der forbliver drømme har ingen værdi.